Fejlesztéseink eu-s támogatással

Telephelyfejlesztési pályázatunkpalyazat

Vállalkozásunk Európai Uniós támogatással fejlesztette a Hódmezővásárhelyi Ipari Parkban lévő telephelyét. A beruházás keretében kibővült a gyártócsarnok, új fröccsöntő gép került beszerzésre, megújult a belső út és térburkolat, valamint kiépült egy korszerű napelemes rendszer.

Cégünk az elmúlt években jelentős technológiai fejlesztést hajtott végre, részben pályázati támogatásból, részben saját erőből. A korszerű technikai felszereltség, a jó termékminőség, a szállítási határidők betartása, a vevői igényekhez való rugalmas alkalmazkodás eredményeként a rendelésállomány és a termelés folyamatos növekedéséhez vezetett, a gyártóterület szűkösnek bizonyult. Pályázati támogatással a gyártócsarnok 542 m2-es résszel bővült, melyben az anyagmozgatás célját egy 2 tonna teherbírású híddaru szolgálja. A projekt része még egy 13,5 kW teljesítményű napelemes rendszer, mely a gyártás részbeni energiaszükségletét hivatott kielégíteni. A telephely belső úthálózata 200 m2-rel került bővítésre. A projekt keretében beszerzésre került egy intelligens műanyag fröccsöntő gép.

A beruházás nettó 86,62 mFt költségéből a Dél-alföldi Operatív Program keretében 59,83 mFt támogatásban részesült. A cég vállalja a foglalkoztatottak számának 4 fő teljes munkaidőssel történő növelését. A beruházás 2014 évben elkészült.

A tervezett fejlesztés eredményeként nőtt a kft gyártókapacitása, javulnak a termelés feltételei, ezáltal növekszik a piaci versenyképessége, ami alapul szolgál a jövőben további fejlődésnek, új termékkör bevezetésének, új piacok szerzésének, a foglakoztatási képesség növelésének.

A projekt a Dél-alföldi Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Korszerű műanyag-fröccsöntő kapacitás bővítése pályázatunkpalyazat

A kedvezményezett neve: Horváth és Társa Kereskedelmi és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Korszerű műanyag-fröccsöntő kapacitás bővítése

A szerződött támogatás összege: 19 838 835 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat keretében megvalósított beruházás eredményeként növekedett a cég fröccsöntő kapacitása egy modern, tisztán elektromos meghajtással, erőátvitellel működő fröccsöntő géppel és egy elszedő robottal. A gép a vele együttműködő robottal egy igen termelékeny gyártást tesz lehetővé. A megvalósított technológia további előnye, hogy a gyártás fajlagos energiaigénye is kedvező. A szintén ezen pályázat keretében megépített 37 kW teljesítményű napelemes rendszer pedig csökkenti az energiaköltséget, javítja a jövedelmezőséget.

A fejlesztés eredményeként nőtt cégünk gyártókapacitása, javultak a termelés feltételei, ezáltal növekszik a piaci versenyképesség, ami alapul szolgál a jövőbeni további fejlődésnek, új termékkör bevezetésének, új piacok szerzésének, a foglalkoztatási képesség növelésének.

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt befejezési dátuma: 2017.11.28.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00447