Hori

A HORVÁTH és TÁRSA KFT. fejlesztése

A kedvezményezett neve: „Horváth és Társa” Kereskedelmi és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „A Horváth és Társa Kft fejlesztése”

A szerződött támogatás összege: 15 671 802 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50.00 %

A projekt befejezési dátuma: 2019.06.25.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02815

A projekt tartalmának bemutatása:

A piacunk folyamatos növekedése miatt a kapacitás bővítése mellett újabb termékek gyártásával, tervezésével kezdett foglalkozni vállalkozásunk, amihez egy eddig nem használt robotkaros, 50 T nyomóerejű, újrahasznosított alapanyagot is felhasználó automatizált fröccsöntőgép szükséges.
Az újabb műanyag alkatrészek felhasználási területe az elektronikai és a gépipar, ehhez megfelelően auditált vállalati struktúrára és gépre van szükség. A vállalkozásunk fejlődési lehetősége az új termékek gyártása, amivel a jelenlegi termékskálát bővíteni lehet. Ezzel az adaptív technológia alkalmazásával gyártott műanyag alkatrészek tágabb elektronikai felhasználása válik lehetővé, és újrahasznosított alapanyagok felhasználásával jelentősen csökken az ökológiai lábnyomunk. A méretpontos gyártással jelentősen megnő azon megrendelők száma, akik csak ezzel a technológiával készített alkatrészeket vásárolják, illetve használhatják.
A jelenlegi termékskálánk bővül, a robotkarral végzett automatizált folyamat a hibaszázalékot csökkenti jelentősen. A modern, tisztán elektromos meghajtással, erőátvitellel működő fröccsöntő gép és az annak részeként alkalmazott robotkar energiafelhasználása is lényegesen alacsonyabb mint elődeié.
A tervezett fejlesztés eredményeként nő a kft termékskálája, termelékenysége, javulnak a termelés feltételei, ezáltal növekszik a piaci versenyképessége, ami alapul szolgál a jövőben további fejlődésnek, új termékkör bevezetésének, új piacok szerzésének, a foglalkoztatási képesség növelésének. A cég kiemelt gondot fordít az egyébként nehezebben elhelyezkedni tudó munkavállalók betanítására, hosszabb távú foglalkoztatására