Hori

Műanyag fröccsöntő üzem technológiai bővítése

A projekt címe: „Műanyag fröccsöntő üzem technológiai bővítése ”

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02328 pályázat keretében

A szerződött támogatás összege: 159 536 562 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA c. pályázat keretében megvalósuló projekt a Hódmezővásárhely, Majolika u. 9. sz. alatt valósult meg.

A beruházás elkészülte: 2023. március 10.

A HORVÁTH és TÁRSA Kft Hódmezővásárhelyen működő műanyag alkatrészgyátó üzemét a GINOP PLUSZ 1.2.1-21 pályázat keretében bővítette, illetve új gépbeszerzéssel kapacitását növelte. A fejlesztés egyidőben üzleti stratégia fejlesztést, vállalati pénzügyi tervezést és a munkavállalók képzését is magában foglalta. A fejlesztést Európai uniós támogatásból valósítják meg, mely feltételesen visszatérítendő támogatás. A támogatás összege: 111, 68 millió forint.

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztéssel az meglévő műanyag fröccsöntő csarnok került bővítésre egy 481 nm alapterületű, a meglévő épülethez kapcsolódó raktár és gyártó csarnokkal. Ezzel a termelési kapacitás szükséges volt az új termelés megvalósításához.
A Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert európai uniós támogatással az acélszerkezetű csarnokba került elhelyezésre az 130 T nyomó erejű IntElect2 130/520-250 fröccsöntőgép, ami nagy nyomóereje miatt újabb termékek, autóipari beszállításhoz szükséges alkatrészek gyártására alkalmas új technológiát honosított meg a vállalkozásnál. Jelentős kereslet növekedést értünk el a támogatás révén. A szervo robot a működés állandóságát biztosítja.
8 fő képzése is a projekt része volt, sikeresen elsajátították az irodai szoftverhasználatot. Ezzel a munkaerőpiaci értékük jelentősen javul. Szakértői tanácsadást is igénybe vettünk pénzügyi és üzleti területen.