Fejlesztéseink eu-s támogatással

Telephelyfejlesztési pályázatunkpalyazat

Vállalkozásunk Európai Uniós támogatással fejlesztette a Hódmezővásárhelyi Ipari Parkban lévő telephelyét. A beruházás keretében kibővült a gyártócsarnok, új fröccsöntő gép került beszerzésre, megújult a belső út és térburkolat, valamint kiépült egy korszerű napelemes rendszer.

Cégünk az elmúlt években jelentős technológiai fejlesztést hajtott végre, részben pályázati támogatásból, részben saját erőből. A korszerű technikai felszereltség, a jó termékminőség, a szállítási határidők betartása, a vevői igényekhez való rugalmas alkalmazkodás eredményeként a rendelésállomány és a termelés folyamatos növekedéséhez vezetett, a gyártóterület szűkösnek bizonyult. Pályázati támogatással a gyártócsarnok 542 m2-es résszel bővült, melyben az anyagmozgatás célját egy 2 tonna teherbírású híddaru szolgálja. A projekt része még egy 13,5 kW teljesítményű napelemes rendszer, mely a gyártás részbeni energiaszükségletét hivatott kielégíteni. A telephely belső úthálózata 200 m2-rel került bővítésre. A projekt keretében beszerzésre került egy intelligens műanyag fröccsöntő gép.

A beruházás nettó 86,62 mFt költségéből a Dél-alföldi Operatív Program keretében 59,83 mFt támogatásban részesült. A cég vállalja a foglalkoztatottak számának 4 fő teljes munkaidőssel történő növelését. A beruházás 2014 évben elkészült.

A tervezett fejlesztés eredményeként nőtt a kft gyártókapacitása, javulnak a termelés feltételei, ezáltal növekszik a piaci versenyképessége, ami alapul szolgál a jövőben további fejlődésnek, új termékkör bevezetésének, új piacok szerzésének, a foglakoztatási képesség növelésének.

A projekt a Dél-alföldi Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Korszerű műanyag-fröccsöntő kapacitás bővítése pályázatunkpalyazat

A kedvezményezett neve: Horváth és Társa Kereskedelmi és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Korszerű műanyag-fröccsöntő kapacitás bővítése

A szerződött támogatás összege: 19 838 835 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat keretében megvalósított beruházás eredményeként növekedett a cég fröccsöntő kapacitása egy modern, tisztán elektromos meghajtással, erőátvitellel működő fröccsöntő géppel és egy elszedő robottal. A gép a vele együttműködő robottal egy igen termelékeny gyártást tesz lehetővé. A megvalósított technológia további előnye, hogy a gyártás fajlagos energiaigénye is kedvező. A szintén ezen pályázat keretében megépített 37 kW teljesítményű napelemes rendszer pedig csökkenti az energiaköltséget, javítja a jövedelmezőséget.

A fejlesztés eredményeként nőtt cégünk gyártókapacitása, javultak a termelés feltételei, ezáltal növekszik a piaci versenyképesség, ami alapul szolgál a jövőbeni további fejlődésnek, új termékkör bevezetésének, új piacok szerzésének, a foglalkoztatási képesség növelésének.

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt befejezési dátuma: 2017.11.28.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00447

A HORVÁTH és TÁRSA KFT. fejlesztése palyazat

 

A kedvezményezett neve: „Horváth és Társa” Kereskedelmi és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „A Horváth és Társa Kft fejlesztése”

A szerződött támogatás összege: 15 671 802 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50.00 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A piacunk folyamatos növekedése miatt a kapacitás bővítése mellett újabb termékek gyártásával, tervezésével kezdett foglalkozni vállalkozásunk, amihez egy eddig nem használt robotkaros, 50 T nyomóerejű, újrahasznosított alapanyagot is felhasználó automatizált fröccsöntőgép szükséges.

Az újabb műanyag alkatrészek felhasználási területe az elektronikai és a gépipar, ehhez megfelelően auditált vállalati struktúrára és gépre van szükség. A vállalkozásunk fejlődési lehetősége az új termékek gyártása, amivel a jelenlegi termékskálát bővíteni lehet. Ezzel az adaptív technológia alkalmazásával gyártott műanyag alkatrészek tágabb elektronikai felhasználása válik lehetővé, és újrahasznosított alapanyagok felhasználásával jelentősen csökken az ökológiai lábnyomunk. A méretpontos gyártással jelentősen megnő azon megrendelők száma, akik csak ezzel a technológiával készített alkatrészeket vásárolják, illetve használhatják.

A jelenlegi termékskálánk bővül, a robotkarral végzett automatizált folyamat a hibaszázalékot csökkenti jelentősen. A modern, tisztán elektromos meghajtással, erőátvitellel működő fröccsöntő gép és az annak részeként alkalmazott robotkar energiafelhasználása is lényegesen alacsonyabb mint elődeié.

A tervezett fejlesztés eredményeként nő a kft termékskálája, termelékenysége, javulnak a termelés feltételei, ezáltal növekszik a piaci versenyképessége, ami alapul szolgál a jövőben további fejlődésnek, új termékkör bevezetésének, új piacok szerzésének, a foglalkoztatási képesség növelésének. A cég kiemelt gondot fordít az egyébként nehezebben elhelyezkedni tudó munkavállalók betanítására, hosszabb távú foglalkoztatására

 

A projekt befejezési dátuma: 2019.06.25.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02815

Profilbővítés munkahelymegőrzéssel a Horváth és Társa Kft-nélpalyazat

A kedvezményezett neve: \”HORVÁTH ÉS TÁRSA\” Kereskedelmi és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Profilbővítés munkahelymegőrzéssel a Horváth és Társa Kft-nél.”

A szerződött támogatás összege: 21 942 795 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A műanyag fröccsöntés során különböző méretű és összetételű alkatrészeket gyártunk. A projekt során a meglévő fröccsöntő gépeinkhez kapcsolható, de önálló gépegységként működő műanyag befecskendező géppel új, két komponensű alkatrészek gyártását is el tudjuk végezni. Ez azt jelenti, hogy egy alkatrészben több, eltérő összetételű, de ezzel több funkciójú alkatrész is gyártható. Ilyen több komponensű alkatrészre nagyobb igény mutatkozik, a meglévő megrendelőink több fajta alkatrészt tudnak nálunk elkészíttetni. Tekintettel a meglévő széles körű és minőségi szintet biztosító gépparkra, az új EMULTI EM2-80-22 befecskendező gép minden, eltérő nyomóerőt (szilárdságot) igénylő alkatrész gyártásához felhasználható, mivel a meglévő minden gépünkhöz kompatibilis.

A fejlesztés másik eleme az építési terület előkészítése tevékenység fejlesztése. Ez a tevékenység már régóta a vállalkozás körében van, viszont csak 2019-től jelenik meg a működésben. A környező ipari területek fejlesztése során a munkaerő kapacitásaink a kihasználása miatt szükséges volt ezt az üzletágat is fejlesztenünk. Mivel a válság hatására a gyártó kapacitásunk lecsökkent, a munkaerő megtartása viszont elemi szükségeltünk, így egy lánctalpas minikotró beszerezésével 2-4 fő munkaerő kapacitását tudjuk lekötni a válságos, és az azt követő időszakban. A megkereséseink építőipari előkészítésre vonatkoznak, így a JCB 19-C minikotróval alapásást, tereprendezést rövid határidővel tudunk vállalni

A projekt befejezési dátuma: 2021.03.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00654